حمایت و مقاومت
سطوح حمایت و مقاومت چیست؟
حمایت و مقاومت را می توان یکی از مهمترین
مفاهیم در تحلیل تکنیکال دانست و به همین خاطر ، به آن چهارچوب تحلیل تکنیکال میگویند. این ابزار در عین حال که کاربردی است قابلیت یادگیری آسانی نیز دارد. برای اینکه در حرفه معاملهگری سود کنید لازم است که، سطوح مهم حمایتی و مقاومتی را تشخیص دهید و راه دیگری هم جز این ندارد. اگرچنانچه قصد دارید با درک پرایس اکشن معامله کنید، باید یاد بگیرید که چگونه سطوح مهم حمایتی و مقاومتی را شناسایی کنید و با استفاده از آنها معامله کنید پس پیش از هر چیز لازم است بدانید که شما باید ذهنیت و درک مشخصی از سطوح حمایتی و مقاومتی داشته باشید
اگر به تصویر بالا توجه نمایید. زمانی که قیمت به سمت بالا حرکت میکند و سپس به سمت پایین تغییر جهت میدهد، بالاترین نقطه از آن موج حرکتی، مقاومت نامیده میشود. درصورتیکه قیمت، نتواند کف قبلی خود را به سمت پایین بشکند و در عوض سطوح مقاومت قبلی شکسته شود و به سمت ایجاد یک نقطه یا سطح مقاومتی جدید حرکت کند، به اصطلاح به آن روند صعودی می گویند.آشنایی و استفاده از حمایت و مقاومت یک مهارت پایه و اصولی برای معامله در بازار سرمایه است. معامله با حمایت و مقاومت، به معامله گر کمک میکند تا ریسک معاملات خود را کاهش دهد و نقاط قابل اطمینانی را برای ورود و خروج از بازار، تعیین کند.
حمایت چیست و رسم خط آن چگونه است؟
سطح حمایت (Support)، جایی است که وقتی قیمت به آن میرسد، بیشتر از آن ریزش نمیکند و قیمت افزایش مییابد.سطح حمایتی در تحلیل تکنیکال، سطحی می باشد که از اتصال دو یا چند کف قیمتی به وجود می آید و این سطح می تواند برای یک کف قیمتی هم کشیده شود. معامله گران با توجه به اینکه در گذشته با رسیدن قیمت به این سطح واکنشی ایجاد شده، انتظار دارند دوباره این اتفاق بیفتد و واکنش مثبت قیمت را ببینند. بنابراین معامله گران منتظر واکنش مثبت در آن نقاط هستند تا پوزیشن های خرید باز کنند.
در سطح حمایت، تعداد خریداران بیشتر است و تقاضا بر عرضه پیشی میگیرد. در این سطح تقاضا به قدری بالاست که از افت بیشتر قیمت، جلوگیری میکند.وقتی نقاط حمایت را به هم وصل میکنیم، به وسیله آنها خطی ایجاد میشود که به آن خط حمایت میگوییم.
این روش به ما کمک می کند وقتی قیمت به این نقاط رسید خرید خود را انجام دهیم.
به طور کلی معامله گران بر اساس پایین ترین قیمت های قبلی، خطوط سطح حمایت را ترسیم می کنند. این روش می تواند در پیش بینی نقاط قیمتی، در صورت معکوس شدن روند، مفید باشد و ممکن است نشان دهنده فرصت مناسب برای خرید باشد. اگر چه این خطوط بیشتر به صورت افقی و مستقیم ترسیم می شوند، اما سطح یا خط حمایت می تواند به صورت مورب نیز باشد.
مقاومت چیست و رسم خط آن چگونه است؟
مقاومت(Resistance) سطحی از قیمت است که به دلیل وجود فشار فروش زیاد در آن سطح، قیمت یک دارایی از آن بالاتر نمی رود. در برخی موارد ایجاد یک سطح مقاومت ممکن است به دلیل یک مقدار فروش بیش از حد توسط یک نهنگ باشد تا از افزایش قیمت بیشتر جلوگیری نماید. زمانی که قیمت به سطح مقاومت (Resistance) میرسد، نمیتواند بیش از آن رشد کند و قیمت ریزش میکند.تحلیلگران فنی خطوط مقاومت را بر اساس اوج قیمت های قبلی ترسیم می کنند.این تکنیک می تواند در پیش بینی زمان معکوس شدن روند مفید باشد. خطوط مقاومت نیز مانند خطوط حمایت به صورت خط های افقی و مستقیم کشیده می شوند، اما گاهی امکان دارد به صورت مورب نیز ترسیم شوند. با این حال خطوط مورب معمولا به نام خطوط روند شناخته می شوند.
چگونگی تشخیص سطوح حمایت و مقاومت:
برای شناسایی سطح حمایت و سطح مقاومت چند راه وجود دارد که تشخیص آن نیز بسیار آسان است، وآنها می توانند برای کمک به شما در انتخاب بهترین زمان برای ورود به بازار و همچنین محل توقف و محدودیتهای خود، بسیار مفید باشند. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که حمایت و مقاومت یک عدد دقیق نیستند بلکه سطح هستند وجهت شناسایی این سطوح لازم است که معامله گران به موارد زیر توجه کنند:
- بررسی داده های گذشته:
بهترین و مهمترین منبع برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت، قیمتها و الگوهای گذشته هستند و لازم است که این قیمتها در چند دوره زمانی تا زمان حال را بررسی کنید. برای معامله گران این الگوها بسیار ارزشمند است و ازآنها به عنوان نشانه ای برای ورود یا خروج ازمعامله استفاده می کنند. نکته اصلی این است که با استفاده از این قیمت ها (گاهی اوقات در نتیجه فعالیت های اخیر شکل می گیرد) می توانید با الگوهای گذشته آشنا شوید. بنابراین اگر دوباره ظاهر شوند می توانید آنها را تشخیص دهید. با این حال ، لازم به یادآوری است که الگوهای گذشته ممکن است تحت شرایط مختلفی شکل گرفته باشند وهمیشه به تنهایی یک شاخص قابل اعتماد نیستند.
- سطح حمایت و مقاومت پیشین:
برای ورود و خروج احتمالی و همچنین اندیکاتورهای حرکتی آینده از سطوح حمایت و مقاومت برجسته قبلی می توانید به عنوان نشانه استفاده کنید.اما باید توجه داشته باشید که سطوح حمایت و مقاومت به ندرت دارای ارقام دقیق هستند و امکان اینکه یک بازار پس از سپری کردن مدتی مجددا به قیمتی در گذشته بازگرددغیر محتمل است.
- اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال:
اندیکاتورهای قابل اعتمادی وجود دارند که به طور گسترده و عموما برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت، مورد استفاده قرار میگیرند.سطح حمایت و مقاومت در بازارهای مختلف اغلب برعوامل مختلفی نیز استوار است.اندیکاتورهای زیر برای شناسایی مناطق عرضه و تقاضا در تایم فریمهای مختلف استفادخ می شنوند.
- فیبوناچی
- میانگین متحرک
- پیوت پوینت
نکات مهم دیگر در مورد سطوج حمایت و مقاومت:
- زمانیکه قیمت از مقاومت عبور می کند ، این مقاومت می تواند به حمایت تبدیل شود.
- هرچه قیمت سطح مقاومت یا حمایت را بیشتر و بدون شکستن لمس کند، منطقه حمایت یا مقومت قوی تر است.
- زمانی که سطح حمایت یا مقاومت شکسته می شود، قدرت ادامه حرکت بستگی به این دارد که حمایت یا مقاومت شکسته شده تا چه حد قوی بوده است.
سخن پایانی:
در این مقاله سعی ما بر آن بود تا برای آشنایی معامله گران تعاریف کلی از سطوح حمایت و مقاومت را داشته باشیم اما لازم است جهت تسلط به نحوه انجام معاملات در سطوح حمایت و مقاومت، با انواع مختلف آنها آشنا شوید و در عین حال با انجام معاملات در حساب دمو و بررسی نتایج معاملات خود، نقاط ضعف و قوت خود را در این گونه از معاملات پیدا کنید.
قطعا علم تکنیکال شامل موارد مختلف تحلیلی است که همه آنها در کنار یکدیگر می توانند معنا پیدا کنند و درصد موفقیت شما را افزایش دهند. شما می توانید جهت دیدن مجموعه ایی کامل از پکیج های آموزشی ما اینجا کلیک نمایید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.