فارکس چیست؟
در این سلسله مقاله سعی شده که به بیانی ساده و روان، مطالب اصلی بازار مالی فارکس و برخی اصطلاحات مهم آن برای کسانی که قصد ورود به این دنیای جذاب را دارند توضیح داده شود.
فارکس چیست؟
فارکس / Forex مخفف بازار تبادل ارز های خارجی/Foreign Exchange Market در واقع یکی از بازارهای بزرگ مالی جهان با حجم معاملات بالا بوده که ارزش معاملات روزانه آن به طور میانگین به 5 تریلیون دلار میرسد. این بازار به صورت منسجم از سال 1971 شکل گرفت و در سال 1998 با توجه به رشد تکنولوژی، روند رو به رشد خود را آغاز کرد.
هدف این بازار اتصال بازار ارز های بین المللی به یکدیگر جهت ایجاد سود برای افراد و سرمایه گذاران فعال در آن می باشد. به عبارتی افراد فعال در این بازار با مبادله ارز های خارجی کسب درآمد می کنند.
بازار فارکس یک بازار غیر متمرکز است یعنی مکان فیزیکی مشخصی برای آن وجود نداشته و سرمایه گذاران از طریق کارگزاران – بروکرها / Brokers – که فعالیت آنها تحت قوانین بین المللی است – به واسطه پلتفرم هایی/ Platform که در اختیار آنها قرار می گیرد وارد این بازار شده و فعالیتهای مالی انجام داده و به درآمد می رسند.
در فارکس چه معامله می شود؟
برای کسانی که با بازار فارکس آشنایی زیادی ندارند، اولین سوالی که پیش می آید این است که در این بازار چه چیزی معامله می شود؟ در ابتدای شروع کار بازار فارکس، تنها محدود به معاملات جفت ارز ها بود، اما با پیشرفت بازار و تکنولوژی، امکان معامله بر روی انواع فلز های گرانبها، سهام بورس ها، حامل های انرژی مثل نفت، ارز های دیجیتال و… به وجود آمد.
مزایای زیاد و جذابیت های این بازار باعث شد که در مدت کوتاهی این بازار به بزرگترین بازار مالی دنیا تبدیل شود. افراد فعال در این بازار بیشتر با معامله ارز های خارجی کسب درآمد می کنند. به این صورت که در فارکس جفت ارز های مختلف در مقابل یکدیگر قرار داشته و با توجه به ارزشی که هر کدام از معاملات خرید یا فروش دارند، معامله/Trade انجام و کسب درآمد می شود. به عنوان مثال دو ارز یورو/Euro و دلار/Dollar که در فارکس با نماد EUR و USD شناخته شده یکی از پرطرفدار ترین جفت ارز ها در این بازار بوده که معاملات زیادی به صورت روزانه بر روی آن انجام می شود.
بازار مالی فارکس با بیش از پنج تریلیون دلار معاملات روزانه تبدیل به یکی از بزرگترین بازارهای مالی دنیا شده و هر روز نیز به تعداد معامله کننده های این بازار اضافه می شود.
معاملات اهرم دار یا مارجینال در فارکس چیست؟
برای انجام معاملات در فارکس راه و روشهای زیادی وجود دارد. یکی از این راهها معاملات مارجینال یا اهرم دار است.
مارجین تریدینگ یک روش قدیمی بوده که در بازارهای سنتی رواج داشته و برای اولین بار در بازارهای مالی ایالات متحده از آن استفاده شده است. معاملات مارجینال چه در بازارهای سنتی و چه در بازارهای سهام و فارکس، اساس و پایه یکسانی دارند یا به عبارتی یک رویکرد هوشمندانه برای گسترش دارایی افراد فعال در این بازارهای مالی است.
در معاملات مارجینال یا اهرم دار، سرمایه گذار می تواند چندین برابر سرمایه واقعی خود را از پلتفرم معاملاتی که بروکر در اختیار او قرار داده قرض گرفته و معامله خود را انجام دهد. به عبارتی مارجین به سرمایه ایی گفته می شود که بروکر در اختیار معامله گران قرار می دهد تا معامله گر با استفاده از آن معاملات بزرگتری انجام دهند. بنابراین معاملات مارجینال به معامله کننده قدرت خرید بیشتری نسبت به دارایی که در اختیار دارد می دهد.
معاملات مارجینال به سرمایه گذار این فرصت را می دهد که با گرفتن وام از پلتفرم معاملاتی بروکر، چندین برابر سرمایه اصلی خود معامله و کسب درآمد می کند.
البته واضح است همانطور که استفاده از اهرم به معنای ضرب شدن سود و افزایش چند برابری آن است، در صورتی که معامله با ضرر همراه شود به همان صورت می تواند توان ضرر سنگین تری را هم داشته باشد. به عنوان مثال اگر یک معامله گر/ تریدر که با اهرم 20 معامله می کند دچار زیان شود، 20 برابر ضرر خواهد کرد.
مزایای معاملات مارجینال یا اهرم دار:
· معاملات مارجینال نسبت به معاملات با حالت عادی سودآوری بیشتری دارد. مثلا اگر یک پوزیشن موفق با اهرم 100 باز کنید، 100 برابر بیشتر از سود همان پوزیشن در حالت عادی و بدون اهرم به دست می آورید.
· معاملات مارجینال به معامله گرانی که با استراتژی فعالیت می کنند این امکان را می دهد تا از ورود به بازارهای نزولی نیز سود کسب کنند.
· اگر معامله گر به خوبی از پس پیش بینی و روند حرکتی قیمتهای بازار برآید، معاملات مارجینال یکی از بهترین نوع معاملات برای معامله گر خواهد بود.
· معاملات مارجینال میزان سرمایه ایی را که باید به دست بروکر نگهداری شود را کم می کند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.