تشخیص نقاط حمایت و مقاومت
تحلیل تکنیکال بهعنوان علم پیشبینی رفتار نمودارهای بازارهای مالی به کمک تحلیل رفتارهای یک نماد معاملاتی شناخته می شود. معاملهگران حرفهای بازار فارکس به کمک ابزارهای مختلف تحلیل تکنیکال قادر هستند تا یک پیشبینی قابلاطمینان از روند بازار کسب کرده و معاملات خود را بر مبنای این پیشبینیها انجام دهند.
پارامترهای مختلفی در حوزه تحلیل تکنیکال وجود دارند که از جمله آنها میتوان به نقاط حمایت و مقاومت اشاره کرد. این پارامترها اهمیت بسیار زیادی را در تحلیل تکنیکال دارند و وجود آنها در یک نمودار معاملاتی ما را قادر خواهد ساخت تا با اطمینان بیشتری به اجرای استراتژیهای معاملاتی خود بپردازیم. در این مقاله قصد داریم تا شما را با نحوه تشخیص نقاط حمایت و مقاومت در نمودارهای بازار مالی آشنا کرده و به ارائه توضیح کاملی از نحوه کار با این دو پارامتر بپردازیم.
بیشتر بخوانید: راه های کسب درآمد دلاری
آشنایی با مفهوم نقاط حمایت و مقاومت
در ابتدای مقاله تشخیص نقاط حمایت و مقاومت، شما را با مفهوم این نقاط در تحلیل تکنیکال آشنا میکنیم. زمانی که به نمودارهای بازار فارکس نگاه میکنید، خطوط صعودی و نزولی مختلفی را مشاهده خواهید کرد که بهعنوان نمایی مقطعی از وضعیت بازار خواهند بود. نقطه حمایت مختص زمانی است که نمودار وضعیت نزولی را به پایان رسانده و روند صعودی خود را آغاز میکند. در چنین سطحی با افزایش تقاضا مواجه هستیم که این تقاضا میتواند منجر به افزایش قیمتها شود. در چنین شرایطی، میزان تقاضا بر میزان عرضه غلبه کرده و یک روند صعودی در منحنیها مشاهده خواهد شد که تا مدتی میتواند ادامه پیدا کند.
در طرف مقابل نقطه مقاومت را داریم که از اهمیت بسیار زیادی در بین تریدرها برخوردار است. بدین دلیل که در این نقطه، نمودار روند صعودی خود را متوقف کرده و به دلیل افزایش میزان فروش و عرضه در بازار، روند صعودی به پایان میرسد. در چنین نقطهای میزان عرضه بر تقاضا غلبه میکند که باعث میشود تا قیمتها کاهش یافته و روند نزولی تا سطح نامعلومی ادامه پیدا کند.
علت تشکیل نقاط حمایت و مقاومت:
اگر بخواهیم به بررسی دلیل شکلگیری نقاط حمایت و مقاومت بپردازیم. سطوح حمایت و مقاومت از مجموعه نقاطی در نمودارها شکل میگیرند که با اتصال این نقاط به یکدیگر میتوان استنباطهایی را از روند بازار دریافت کرد. زمانی این نقاط تشکیل میشوند که خریداران به این نتیجه میرسند که دیگر ارزش یک نماد معاملاتی بیشتر از حد خاصی بالاتر و یا پایینتر نمیرود.
در چنین شرایطی نقاط مقاومت و یا حمایت در نمودار یک نماد معاملاتی ظاهر میشوند. زمانی که به نقطه مقاومت میرسیم، ارزش سهام یا نماد معاملاتی به بالاترین حد خود میرسد. در طرف مقابل زمانی که به نقطه حمایت میرسیم، در نقطهای قرار خواهیم داشت که ارزش سهام میتواند به طرز چشمگیری افزایش یابد.
اهمیت تشخیص نقاط حمایت و مقاومت:
همانطور که می دانید، نقاط حمایت و مقاومت دو مفهوم اساسی در تحلیل تکنیکال هستند. این نقاط به معاملهگران کمک میکنند تا نقاطی را در نمودار شناسایی کنند که در آنها احتمالات به نفع توقف روند فعلی خواهد بود.
روانشناسی بازار نقش مهمی در تشخیص نقاط حمایت و مقاومت ایفا میکند؛ زیرا معاملهگران و سرمایهگذاران با توجه به تجربهای که دارند، حرکت بازار را پیشبینی میکنند. هنگامی که یک نقطه حمایت یا مقاومت شناسایی می شود، آن سطح قیمت میتواند بهعنوان نقاط ورود یا خروج بالقوه عمل کند. زیرا نمودار با رسیدن قیمت به نقطه حمایت یا مقاومت قبلی، یکی از این دو کار را انجام میدهد:
- مسیر بازار تغییر میکند و از نقطه حمایت یا مقاومت باز میگردد.
- بازار در مسیر قبلی خود تا زمانی که به سطح حمایت یا مقاومت بعدی برسد، ادامه مییابد.
نحوه تشخیص نقاط حمایت و مقاومت:
برای تشخیص نقاط حمایت و مقاومت در فارکس، معاملهگران از ابزارهای تحلیل تکنیکال مانند خطوط روند استفاده میکنند. خط روند یا ترندلاین (Trendline) یک خط مستقیم است که دو یا چند نقطه قیمتی را به هم متصل میکند و برای شناسایی جهت یک روند و تشخیص نقاط حمایت و مقاومت استفاده میشود. برای ترسیم خط روند یا ترندلاین، معاملهگران باید ابتدا دو یا چند نقطه قیمت قابلتوجه را در نمودار شناسایی کنند. سپس آنها را با یک خط مستقیم به هم متصل کنند.
هنگامی که یک خط روند یا ترندلاین در امتداد پایینترین روند صعودی ترسیم میشود، به آن خط روند صعودی میگویند. برعکس، هنگامی که یک خط روند در امتداد اوجهای یک روند نزولی رسم میشود، به آن خط روند نزولی میگویند.
هنگامی که یک خط روند ترسیم شد، معاملهگران میتوانند از آن برای تشخیص نقاط حمایت و مقاومت استفاده کنند. وقتی قیمتها از پایین به خط روند نزدیک میشوند، میتوانند بهعنوان سطح حمایت عمل کنند. درحالیکه یک خط روند که از بالا نزدیک میشود، میتواند بهعنوان سطح مقاومت عمل کند.
خط روند صعودی
معاملات مطمئن و سودآور بازارهای مالی در بروکر یونیکورن:
در این مقاله شما را با نحوه تشخیص نقاط حمایت و مقاومت آشنا کردیم. در انتها قصد داریم تا شما را با بروکر یونیکورن آشنا کنیم. بروکر یونیکورن بهعنوان یکی از بهترین بروکرهای ایرانی بازار فارکس شناخته میشود که بهروزترین ابزارهای تحلیل تکنیکال را در جدیدترین پلتفرم معاملاتی حال حاضر جهان ارائه میدهد.
علاوه بر ارائه خدمات ترید بر یک بستر مناسب ارائه آموزش مناسب در خصوص نحوه فعالیت در بازار های مالی از اهداف آکادمی و بروکر یونیکورن است. برای عضویت و ثبت نام در بروکر یونیکورن کافیست روی لینک زیر کلیک کنید.
مشتریان این بروکر قادر هستند تا از خدمات متنوع واریز و برداشت ریالی بهره برده و بدون هیچ دغدغهای و از داخل کشور حساب خود را شارژ کرده و درآمدهای خود را نیز برداشت کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از آخرین بونوسها و طرحهای اعتباری پیشنهاد میکنیم تا به صفحه مربوطه در وبسایت بروکر یونیکورن مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.