تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال/Technical Analysis یک روش برای پیش بینی قیمت در بازارها بر اساس مطالعه و بررسی تاریخچه قیمت و حجم معاملات است. تحلیل تکنیکال در حقیقت علم و فن پیش بینی براساس رفتار گذشته بازار می باشد.
نخستین استفاده از تحلیل تکنیکال را چارلز داو بنیانگذار وال استریت ژورنال انجام داد. در این روش تحلیلگران با استفاده از اطلاعاتی در زمینه روانشناسی بازار، اقتصاد رفتاری و تحلیل مقداری از عملکرد گذشته قیمتها رفتار آینده بازار را پیش بینی می کنند.
این تحلیل در واقع یک استراتژی معاملاتی برای ارزیابی سرمایه گذاری و تعیین فرصتهای معامله با تجزیه و تحلیل روند آماری است که از فعالیتهای معاملاتی مانند تحرکات قیمتی و حجم معاملات استفاده میشود.
تحلیل تکنیکال از متداولترین روشهای تحلیلی در بازارهای مالی است که با تمرکز بر داده ها، نمودارها و تحلیل آنها الگوها و روندها را شناسایی کرده تا به پیش بینی قابل اطمینانی از آینده بازار دست پیدا کنند.
تحلیل تکنیکال بر سه اصل استوار می باشد:
- در نمودار قیمت همه چیز نهفته است: تحلیل تکنیکال تغییرات قیمتها را از روی نمودار بررسی می کند و معتقد است همه چیز از جمله اصول بنیادی در نوسان قیمتها مشخص بوده و تنها چیزی که میزان عرضه و تقاضای بازار را مشخص می کند تحرکات قیمتی آنهاست. بنابراین اگر عرضه بیشتر از تقاضا باشد قیمتها کاهش و برعکس اگر تقاضا بیشتر از عرضه باشد قیمتها افزایش می یابد.
- تاریخ احتمالا تکرار می شود: طبیعت روند قیمتها در تحلیل تکنیکال اینگونه است که تکرار می شود. در واقع به روانشناسی بازار مربوط است. احساساتی مانند ترس و هیجان باعث تکرار چرخه های قیمتی گذشته شده و مجموع این واکنش ها منجر به شکل گیری الگوهای نموداری می شود.
- قیمتها براساس یک روند مشخص حرکت می کند: در تحلیل تکنیکال این باور وجود دارد که حرکت قیمتها از یک روند خاص تبعیت می کند. پس از استقرار یک روند, حرکت قیمت در آینده در همان جهت خواهد بود، مگر اینکه عوامل و ابزارهای تحلیل تکنیکال روند جدیدی را پیدا کند.قیمتها در روندهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، حرکت و روندهای گذشته را تکرار می کند
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.