ایچیموکو
ایچیموکو چیست(Ichimoku)؟
ایچیموکو(Ichimoku) یک اندیکاتور پرکاربرد و قوی می باشد که معمولا برای حرکت بازار همراه با مناطق حمایت و مقاومت که امکان دارد در آینده اتفاق بیفتد ،مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع تحلیلگران با نگاه کردن به نمودار ایچیموکو قادر به شناسایی روند می باشند و پس از آن توانایی تشخیص سیگنال های خرید و فروش را خواهند داشت.
از اندیکاتور ایچیموکو می توان به عنوان چارت تعادلی یا نمودار ابری در تحلیل تکنیکال یاد کرد، چرا که این اندیکاتور همچون نمودارهای شمعی برای بررسی وضعیت بازار استفاده میشود،
اندیکاتور ایچیموکو نوع پیشرفته ایی از نمودار است که بازار را در ابعاد مختلف نشان می دهد.
این اندیکاتور برای اولین بار توسط روزنامه نگار ژاپنی گوئیچی هوسودا مطرح گردید و بعدها، او این اندیکاتور را به عنوان یک روش در سیستم تجاری در کتابی به صورت عمومی منتشر کرد.
در ادامه در مورد این اندیکاتور توضیحات بیشتری ارائه خواهیم داد، با ما همراه باشید.
اندیکاتور ایچیموکو در تحلیل تکنیکال:
در واقع آنچه از واژه ی اندیکاتور ایچیموکو استنباط می شود این است که تحلیل گران با نگاه دقیق به این نمودار، به راحتی می توانند روند را شناسایی کرده و به دنبال سیگنال های خرید و فروش بروند، ایچیموکو علاوه بر اندازه گیری حرکات قیمت، پیش بینی آن را نیز انجام می دهد. بنابراین اندیکاتور ایچیموکو می تواند دید جدیدی را نسبت به خطوط حمایت و مقاومت به تحلیل گران بدهد، البته گاها ممکن است این اندیکاتور برای تحلیل گران کمی پیچیده به نظر برسد اما چنانچه تفسیر آن را بیاموزند، می توانند سیگنال های خوبی از آن دریافت نمایند.
کاربردهای اندیکاتور ایچیموکو:
اندیکاتور ایچیموکو قادر به فراهم کردن یک نمای سریع از تمایل، قدرت و اندازه حرکت روند به صورت یکجا است و یکی از پرقدرت ترین سیستم های معاملاتی امروزی تلقی می شود که قابلیت استفاده در بازارهای معاملاتی همچون اوراق قرضه، سهام، کالاها، ارزها و رمز ارزها را دارد. این اندیکاتور کاربردهای دیگری نیز دارد که در ادامه به اختصار شرح خواهیم داد:
- تشخیص جهت و قدرت حرکت روند قیمت
- تعیین کردن نقاط برگشت قیمت سهام
- مشخص کردن نقاط حمایت و مقاومت
- تعیین حدود ضرر با استفاده از این اندیکاتور
- مشخص کردن روند سهم با استفاده از این اندیکاتور
- نمایش اطلاعات مهم در بازه زمانی کوتاه
- امکان دریافت سیگنال های خرید و فروش با استفاده از این اندیکاتور
اجزای تشکیل دهنده اندیکاتور ایچیموکو:
چنانچه مایل به آموختن اندیکاتور ایچیموکو باشید، اولین قدم در این راه آشنایی با اجزای تشکیل دهنده این اندیکاتور می باشد.
به طور کلی ایچیموکو از پنج جزء تشکیل شده است که اجزای تشکیل دهنده آن به شرح ذیل می باشد:
- تنکانسن (Tenkan Sen (turning line
- کیجونسن (Kijun Sen (Standard Line
- چیکو اسپن (Chikou Span (Lagging Line
- سنکو اِی (Senkou Span A (1st Leading Line
- سنکو بی (”SENKOU SPAN B (“2nd leading line
تنکانسن :Tenkan Sen
تنکاسن اولین جزء از اندیکاتور ایچیموکو می باشد که با نام خط تبدیل نیز شناخته می شود و در واقع 9 حرکت کوتاه مدت گذشته را نشان می دهد و اغلب به رنگ قرمز مشاهده می شود. تنکاسن میانگین بیشترین و کمترین قیمت به دست آورده را محاسبه می کند.
چنانچه بخواهیم صعودی یا نزولی بودن قیمت را با توجه به وضعیتی که دارد تشخیص دهیم، تنکاسن در شرایط صعودی، پایین تر از قیمت و در شرایط نزولی, بالاتر از قیمت می باشد.
محاسبه تنکاسن به صورت زیر می باشد:
2 ÷ (کمترین قیمت در طی ۹ دوره گذشته + بیشترین قیمت در طی ۹ دوره گذشته)
کیجونسن :Kijun Sen
خط کیجونسن به خط استاندارد نیز مشهور می باشد، این خط قادر است در یک دوره 26 روزه میانگین بیشترین و کمترین قیمت را بدست آورد. محاسبه کیجونسن به صورت زیر می باشد:
۲÷ (کمترین قیمت در طی ۲۶ دوره گذشته + بیشترین قیمت در طی ۲۶ دوره گذشته)
چیکو اسپن :Chikou Span
این خط به خط تاخیری مشهور است و نشان دهنده قیمت بسته شدن نماد در 26 دوره زمانی می باشد. این خط دنباله رئ قیمت است و زمانی از آن استفاده می شود که گپ قیمتی بوجود آمده یاشد و یا دوجی زده شود.
سنکواسپن اِی :Senkou Span A
این خط حاصل میانگین کیجونسن و تنکاسن می باشد و نشان دهنده مقدار سنکو اسپن ای در 26 روز آینده خواهد بود.
سنکو اسپن بی:SENKOU SPAN B
این خط میانگین بالاترین و پایین ترین قیمت در 52 دوره را محاسبه می کند و مقدار سنکو اسپن بی در 26 دوره بعد را به دست می آورد.
جمع بندی نهایی:
ما در این مقاله به صورت خلاصه نکاتی در مورد ایچیموکو پرداختیم، ورود به بازارهای مالی مستلزم آموزشهای زیادی در این زمینه می باشد، شما می توانید با مشاهده آموزشهای استاد عبداللهی اطلاعات خود را در این زمینه افزایش داده و وارد بازارهای مالی شوید. جهت دیدن این ویدئوها اینجا کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.